ES reglamentų pakeitimai dėl TPO ir HEMA ingredientų geliniuose nagų produktuose

Gerbiami klientai,

Norėtume atkreipti Jūsų dėmesį į svarbų reglamentų pakeitimą Europos Sąjungoje (ES), kuris uždraus naudoti trimetilbenzoyl difenilfosfino oksidą (TPO) ir hidroksietilmetakrilatą (HEMA) gelinių nagų lakų produktuose ir kituose panašiuose kosmetikos produktuose. Siekdami užtikrinti aukščiausius saugos ir atitikties standartus, norime Jus informuoti apie šiuos pakeitimus ir jų įtaką produktams.

Kas yra TPO ir HEMA?

TPO (trimetilbenzoyldifenilfosfino oksidas, CAS numeris 75980-60-8) yra fotoiniciatorius, dažnai naudojamas geliniuose nagų lakuose, gelio sukietėjimui veikiant UV šviesos. HEMA (hidroksietilmetakrilatas, CAS numeris 868-77-9) yra monomeras, suteikiantis geliui lipnumo ir ilgaamžiškumo savybių. Abu šie ingredientai buvo plačiai naudojami kosmetikos pramonėje, ypač nagų produktuose.

Kodėl TPO ir HEMA yra uždraudžiami?

Neseniai ES reglamentų institucijos įvertino TPO ir priskyrė jį CMR (kancerogeninių, mutageninių ar toksiškų reprodukcijai) medžiagų kategorijai, dėl ko jis yra uždraustas. Nors HEMA nėra uždraustas, kyla susirūpinimas dėl jo potencialo sukelti alergines reakcijas, odos sudirginimą ir įsijautrinimą. Todėl mes taip pat pereiname prie formulių be HEMA, kad atitiktume besikeičiančius saugos standartus ir pasiūlytume dar geresnes alternatyvas.

Dėl šios priežasties, pagal naują reglamentą, kosmetikos produktai, kuriuose yra TPO, bus uždrausti Europos rinkoje nuo 2025 metų rugsėjo mėnesio. Ši priemonė yra dalis ES pastangų apsaugoti vartotojų sveikatą ir saugą, reikalaujant gamintojams pašalinti paveiktus produktus iš rinkos iki nustatyto termino.

Ką tai reiškia Jūsų produktams?

Nuo 2025 metų rugsėjo mėnesio bet kokie geliniai nagų lakai, kuriuose yra TPO, nebeatitiks ES reglamentų. Tai reiškia, kad produktai su TPO negalės būti legaliai parduodami ar platinami ES. Suprantame, kad šis pokytis gali kelti rūpesčių, tačiau užtikriname, kad aktyviai kuriame naujas formules be TPO.

Pristatome mūsų naujas formules be TPO

Reaguodami į šiuos reglamentų pakeitimus, mūsų ekspertų komanda kruopščiai kūrė naujas formules, kurios atitinka ES standartus, neprarandant produktų kokybės ar veikimo efektyvumo. Mūsų nauji geliniai nagų lakai be TPO siūlo tokią pačią ilgalaikę dėvėjimo trukmę, ryškias spalvas ir lengvą naudojimą, kaip ir mūsų ankstesni produktai.

Kodėl šis pokytis yra naudingas Jums ir Jūsų klientams?

Perėjimas prie formulių be TPO ne tik užtikrina atitiktį ES reglamentams, bet ir sumažina galimą riziką dėl kenksmingų medžiagų poveikio. Iš anksto pasiruošę šiems reglamentų pakeitimams, Jūs galėsite toliau siūlyti saugius, aukštos kokybės produktus, kurie atitiks net ir jautriausių klientų poreikius.

Būkite informuoti ir pasiruošę

Esame įsipareigoję Jus informuoti apie bet kokius būsimus reglamentų atnaujinimus ir kaip jie gali paveikti Jūsų produktų asortimentą. Jei turite klausimų ar reikia daugiau informacijos apie naujas formules be TPO, nedvejodami susisiekite su mūsų komanda. Mes esame čia, kad palaikytume Jus šio pereinamojo laikotarpio metu ir užtikrintume, jog Jūsų verslas ir toliau klestėtų.

Dėkojame už Jūsų nuolatinį pasitikėjimą ir bendradarbiavimą.

Pagarbiai,
Didier Lab

Palikite komentarą

Visi komentarai yra peržiūrimi prieš paskelbiant